Kunstenaar Gerard van de Weerd

Gerard van de Weerd

Galerie Kuunstig in Echten heeft de hand weten te leggen op een aantal prachtige kunstwerken van plaatselijke schilders van formaat.

3 werken van Gerard van de Weerd en 6 werken van Joop Nijmeijer

Op de benedenverdieping zijn ook een aantal Ploeg-werken opgehangen o.a. van Erasmus Bernhard van Dulmen Krumpelman, Jan van der Zee, Johan Dijkstra, Aizo Betten en Jan Altink

Gerard van de Weerd (1952) is geboren in Hoogeveen. 
Hij genoot zijn opleiding aan de Academie Minerva in Groningen van 1976 tot 1981, waar hij les kreeg van onder meer Ben van Voorn en Matthijs Röling.

Gerard van de Weerd is een flamboyant man in zowel de dagelijkse omgang alsook als kunstenaar. Met een bijna tomeloze energie en drift ontstaan er schilderijen welke enerzijds een terughoudendheid en soberheid uitstralen maar het volgende moment echter zomaar kunnen overgaan in een fel en uitbundige kleurschakering. En dit geldt voor de doeken met een model maar evenzeer voor zijn landschappen. Het zijn werken met een diepe ondertoon; zijn emoties en wat hem bezig houdt. Het zijn schilderijen met een ziel. Hij is de meester van het grote gebaar op het kleine vlak die als geen ander weet te spelen met de abstracties en figuraties van de verfhuid.

Delen op Facebook
Delen op Whatsapp
Delen op LinkedIn

Misschien ook interessant

De volgende kunstwerken van Gerard van de Weerd zijn te koop