Kunstenaar Joop Nijmeijer

Galerie Kuunstig in Echten heeft de hand weten te leggen op een aantal prachtige kunstwerken van plaatselijke schilders van formaat.

3 werken van Gerard van de Weerd en 6 werken van Joop Nijmeijer

Op de benedenverdieping zijn ook een aantal Ploeg-werken opgehangen o.a. van Erasmus Bernhard van Dulmen Krumpelman, Jan van der Zee, Johan Dijkstra, Aizo Betten en Jan Altink

Joop Nijmeijer is een Nederlandse schilder geboren in 1941 en gestorven in 2017.
Vanaf zijn dertiende ging hij naar de schilderskring. Hoewel hij het beroep van meester huisschilder als beroep koos, was hij altijd bezig met het schilderen van kunst op de achtergrond.
Sinds 1987 was hij een full-time beeldend kunstenaar. Hij is vooral bekend als stillevenschilder. Kenmerkend is zijn losse, impressionistische manier van schilderen. De uitgebalanceerde composities worden geplaatst op een levendige achtergrond, waarbij de kleurbalans een belangrijke rol speelt. Krachtige regio’s plaatsen de vaak onderscheidende objecten op het canvas. Oude items, maar ook moderne materialen zijn een teken van herkenning. De natuur is vaak aanwezig in de vorm van een bloem of tak met fruit.

Delen op Facebook
Delen op Whatsapp
Delen op LinkedIn

Misschien ook interessant

De volgende kunstwerken van Joop Nijmeijer zijn te koop