Kunstenaar Willem Schreuder

Kunstenaar Willem Schreuder

In Galerie Kuunstig zijn verschillende vormen van kunst samengebracht. We hebben een aantal werken uit de collectie van kunstenaar Willem Schreuder, hij woonde en werkte van 1972 tot aan zijn dood in 2011 in Echten. Willem maakte houtsculpturen en een groot deel van wat hij heeft gemaakt is bewaart gebleven voor ons.

Als we de hele collectie goed bekijken kunnen we heel goed waarnemen welke fasen hij in zijn kunstenaarschap heeft doorlopen. Hij werd natuurlijk beïnvloed door de verschillende stromingen uit zijn tijd en daarvoor, maar ook zijn persoonlijke ups en downs zijn in de werken die hij maakte terug te vinden. De meeste werken zijn abstract, maar bevatten allen een heel verhaal in zich.

We hebben geprobeerd, om het leven van Willem weer te geven in de gekozen sculpturen, die zijn tentoongesteld. Aan sommige kunstwerken is wel te zien dat ze een halve eeuw oud zijn, maar ze hebben aan zeggingskracht nog niets ingeboet, misschien ademen ze het leven van Willem wel meer uit dan ooit tevoren.

De collectie van Willem blijft een heel jaar in Kuunstig te bewonderen, tevens heeft de familie van Willem er voor gekozen om een deel van Willems kunstwerken te koop aan te bieden, zodat er meer mensen van kunnen genieten.

Delen op Facebook
Delen op Whatsapp
Delen op LinkedIn

Misschien ook interessant

De volgende kunstwerken van Willem Schreuder zijn te koop